سیستم گرمایش تابشی سوله صنعتی و کارگاهی
سیستم گرمایش سوله صنعتی و کارگاهی معمولا با استفاده از بخاری و هیترهای صنعتی انجام میشود. در این روشها که گرمایش توسط جریان هوای گرم تامین میشود، هوای گرم منتشر شده به سمت بالا حرکت میکند و در نزدیکی سقف متمرکز شده و با جریان اندک هوا و باد به هدر میرود، لذا تا رسیدن گرما به پایین و محل کار کارکنان مدت زمان و انرژی بسیار زیادی صرف میشود.
با استفاده از سیستم گرمایش تابشی سوله صنعتی و کارگاهی مهرتاب، گرما با سرعت بالا و به صورت یکنواخت در ایستگاه کاری کارکنان تامین میگردد و این باعث افزایش راندمان کاری و جلوگیری از تجمع کارکنان به دور منبع گرمایش و اتلاف زمان میشود.
جریان هوا و باد نیز تاثیر بسیار ناچیزی در کیفیت گرمایش سیستم دارد، لذا این روش بهترین انتخاب برای گرمایش سالن های صنعتی و کارگاهی با سقفهای بلند و درهای همیشه باز است.
مزایای گرمایش تابشی مهرتاب
مقایسه روشهای گرمایش فضای صنعتی
مدل های مناسب گرمایش تابشی فضای صنعتی
گرمایش سوله و کارگاه
سیستم گرمایش تابشی سوله و کارگاه به عنوان بهترین و باصرفه ترین سیستم گرمایشی در بسیاری از صنایع بزرگ مورد استفاده قرار گرفته اند و راندمان بالای این سیستم ها باعث گسترش روز افزون استفاده از آن ها گردیده است. علاوه بر مزایای کلی که برای سامانه های گرمایش تابشی ذکر شده است، از مهمترین مزایای استفاده از سیستم گرمایش تابشی سوله و کارگاه می توان به موارد زیر اشاره کرد.
مزایای استفاده از سیستم گرمایش تابشی سوله و کارگاه
حذف موتورخانه
فضای اشغال شده توسط تجهیزات و تأسیسات سیستم های گرمایش هوای گرم (شامل: موتورخانه، شبکه لوله ها و کانال های انتقال هوای گرم و …) به مراتب بیشتر از سیستم های گرمایش تابشی می باشد.
ابعاد تجهیزات سیستم های گرمایش تابشی عموماً کوچکتر بوده و از سوی دیگر با نصب آن در سقف یا روی دیوار، فضای مفید و قابل استفاده داخل سالن اشغال نخواهد شد. بدیهی است بکارگیری این سیستم تأثیر به سزایی در کاهش هزینه لازم برای تخصیص فضای مورد نیاز جهت تأسیسات یاد شده را در پی خواهد داشت.
عدم تجمع کارکنان در اطراف تجهیزات گرمایشی
یکی از مشکلات اساسی در سیستم های هوای گرم عدم تامین گرمایش کافی در سالن های صنعتی است. معمولا بخش های زیادی از سالن های صنعتی به دلیل عدم فعالیت کارکنان نیاز به گرمایش ندارند؛ ولی با توجه به ماهیت گرمایش در حالت همرفت، که در سامانه های هوای گرم استفاده می شود، ناچارا باید تمام فضای داخل سالن گرم شود که این امر علاوه بر افزایش قابل ملاحظه هزینه ها، باعث اتلاف حرارتی زیادی شده و در اکثر صنایع که از این قبیل سامانه ها برای تامین گرمایش استفاده می کنند به دلیل عدم تامین گرمایش مطلوب، معمولا با مشکل تجمع کارکنان در اطراف وسایل گرمایشی روبرو هستیم که این مساله باعث کاهش بهره وری در تولید می شود.
سیستم گرمایش تابشی با امکان منطقه بندی دمایی، می توانند تنها قسمت هایی را که کارکنان در حال فعالیت هستند گرم کنند و با این کار علاوه بر صرفه جویی در مصرف سوخت همواره محل فعالیت کارکنان جزء گرم ترین نقاط سالن خواهد بود و کارکنان برای گرم کردن خود نیازی به ترک محل کارشان نخواهند داشت.
حفظ سلامت محیط
سیستم های گرمایش حرارت مرکزی به دلیل ضرورت استفاده از شبکه کانال های انتقال هوای گرم یا کنوکتورهای فن دار نظیر یونیت هیتر، همواره موجب جابجایی ذرات ریز معلق در هوا و رشد و پراکندگی موجودات زندهی میکروسکوپی در فضای داخل ساختمان می گردند؛ در حالی که در گرمایش تابشی چنین مشکلی ایجاد نخواهد شد. ضمن آنکه تولید و توزیع گرمای مورد نیاز در این روش با کمترین میزان تولید صدا صورت می گیرد و نیز مشکل سرعت جریان هوای گرم دریچه های توزیع که در سامانه های حرارت مرکزی امری اجتناب ناپذیر است، منتفی می شود.
بدین ترتیب سیستم های گرمایش تابشی نسبت به سایر سیستم های گرمایشی، هوای سالم تری را تأمین می کنند. این امر به افزایش بهره وری کار کارکنان واحدهای صنعتی و تجاری می انجامد. حتی صرف نظر از مساله بهره وری انرژی، تأمین گرمایش سالم و حفظ کیفیت هوا، متناسب با استانداردهای مورد نیاز برخی صنایع خاص همچون داروسازی، صنایع غذایی، کارگاه های رنگ، مرغداری ها و … ضرورت استفاده از سامانه های گرمایش تابشی متناسب را نشان می دهد.
مستقل بودن هر سامانه
در سامانه های گرمایش تابشی هر یک از دستگاه ها به صورت مستقل عمل می کنند. این از یک سو موجب می شود تا نقص احتمالی عملکرد یک واحد تأثیری در عملکرد واحدهای دیگر نداشته باشد و از سوی دیگر تأمین و توزیع انرژی گرمایی بر حسب نیاز و تصمیم مدیران واحدهای صنعتی و تجاری، متناسب با نیاز فصل از انعطاف پذیری بیشتری برخوردار گردد.
انبارها
باز و بسته شدن پی درپی درب های بزرگ انبارها، سوله ها و مبادی ورود و خروج مواد اولیه و کالا به واحد های صنعتی همواره با نفوذ حجم بسیار زیادی از هوای سرد بیرون به داخل فضای گرم شده توسط سیستم های رایج گرمایشی همراه است که این امر اتلاف انرژی را به طور قابل ملاحظه ای در انبارها و همچنین سالن های صنعتی افزایش می دهد. جهت مقابله با این مشکل، در سیستم های گرمایش هوای گرم معمولا از تجهیزاتی برای افزایش کارایی گرمایش استفاده می شود مانند: درهای خودکار ( اتوماتیک ) با سرعت باز و بسته شدن زیاد، پرده های هوایی و … که ضمن هزینه بر بودن، هر یک به نوبه خود مصرف کننده انرژی نیز هستند. عدم تاثیر پذیری یا تاثیر پذیری کم سامانه های گرمایش تابشی از جریان هوا مزیت دیگر این سامانه ها به شمار می رود.