گرمایش تابشی مرغداری

گرمایش در سالن های مرغداری‌ معمولا با استفاده از جت هیترها و مشعل های صنعتی انجام می شود، در این روش‌ها عمده هوای گرم در نزدیکی سقف محبوس می‌شود در حالی که کف سالن مرطوب و نسبتا سرد می‌ماند.

روش‌های سنتی گرمایش با افزایش آلودگی در هوای سالن باعث افزایش نیاز به تهویه می‌شوند و با هر بار تهویه، مقدار زیادی از گرمای سالن خارج شده و این باعث اتلاف انرژی بسیار زیاد و افت شدید دمای سالن می‌شود.

با استفاده از سیستم های گرمایش تابشی مهرتاب، گرما با سرعت بالا و به صورت یکنواخت به کف سالن و بستر طیور منتقل می‌شود و علاوه بر تامین گرمایش مرغداری ، باعث خشکی کف سالن شده و با حذف عامل رطوبت از انتشار گازهای سمی و انتقال بیماری جلوگیری می‌کند.

در سیستم های گرمایش تابشی مرغداری مهرتاب، هوای مورد نیاز اشتعال از بیرون سالن تامین و گازهای خروجی اشتعال نیز به بیرون سالن هدایت می‌شود و لذا هیچ گونه آلودگی در هوای سالن ایجاد نشده و نیاز به تهویه سالن و هدر رفت گرما به مقدار قابل توجهی کاهش می‌یابد.

مزایای گرمایش تابشی مهرتاب برای مرغداری ها

  • تمرکز گرمایش در کف سالن و بستر طیور
  • کاهش تهویه با توجه به عدم ایجاد گاز سمی
  • عدم ایجاد باد و حذف گرد و غبار و کاهش آلودگی
  • توانایی تامین گرما تا ۳۲ درجه سانتی‌گراد در اوایل جوجه ریزی
  • کنترل دما به صورت خودکار و هوشمند
  • عدم اشغال فضای مفید به دلیل نصب شدن در ارتفاع
  • حذف عوامل استرس زا مانند نور و صدا
  • مشعل دارای استاندارد IP54 جهت شست و شو و ضدعفونی سیستم
  • تامین خشکی کف سالن و جلوگیری از انتشار گاز‌های سمی
  • توزیع یکنواخت گرما و جلوگیری از ازدحام طیور
  • تاثیر ناچیز باد و تهویه در عملکرد گرمایشی سیستم
  • تامین هوای تازه از بیرون و انتقال دودکش به بیرون سالن
  • سرعت بالای تامین گرما نسبت به روش‌های سنتی
۰
درصد صرفه‌جویی در برق
۰
درصد صرفه‌جویی در گاز

مقایسه روش‌های گرمایش مرغداری

شبیه سازی انتقال و حرکت گرما در گرمایش مرغداری به روش سنتی و روش گرمایش تابشی را مشاهده می‌کنید.
aviculture-normal-heating
گرمایش تابشی در سالن مرغداری

مدل های مناسب گرمایش تابشی مرغداری

مدل‌های سری L مناسب سالن‌های بسته با ارتفاع سقف کوتاه مانند سالن‌های گلخانه و مرغداری می‌ باشند.
گرمایش تابشی سری L

L95

ظرفیت حرارتی: ۲۵ هزار کیلوکالری / ۳۰ کیلووات
مصرف گاز طبیعی: ۲.۵ مترمکعب در ساعت
مصرف گاز مایع: ۱.۵ کیلوگرم در ساعت
برق مصرفی: ۷۰ وات / ۲۲۰ ولت تک فاز
سایز ورودی گاز: ۳/۴ اینچ
طول دستگاه: ۹.۵ متر
عرض دستگاه: ۴۰ سانتی متر
وزن دستگاه: ۷۰ کیلوگرم

L125

ظرفیت حرارتی: ۳۵ هزار کیلوکالری / ۴۰ کیلووات
مصرف گاز طبیعی: ۳.۵ مترمکعب در ساعت
مصرف گاز مایع: ۲.۱ کیلوگرم در ساعت
برق مصرفی: ۷۰ وات / ۲۲۰ ولت تک فاز
سایز ورودی گاز: ۳/۴ اینچ
طول دستگاه: ۱۲.۵ متر
عرض دستگاه: ۴۰ سانتی متر
وزن دستگاه: ۹۰ کیلوگرم

L155

ظرفیت حرارتی: ۴۵ هزار کیلوکالری / ۵۰ کیلووات
مصرف گاز طبیعی: ۴.۵ مترمکعب در ساعت
مصرف گاز مایع: ۲.۷ کیلوگرم در ساعت
برق مصرفی: ۷۰ وات / ۲۲۰ ولت تک فاز
سایز ورودی گاز: ۳/۴ اینچ
طول دستگاه: ۱۵.۵ متر
عرض دستگاه: ۴۰ سانتی متر
وزن دستگاه: ۱۰۰ کیلوگرم

علت استفاده از سیستم گرمایشی تابشی در مرغداری ها

 

تنطیم دما

یکی از عوامل تاثیر گذار در سلامت طیور و همچنین بالاتر رفتن مرغ ها دمای مناسب سالن های مرغداری است. لازم است دمای محیط مرغداری ثابت باشد زیرا در غیر این صورت بر گوشتی بودن جوجه ها اثرگذار خواهد بود. اگر دمای محیط خیلی بالا و یا خیلی پایین باشد سبب می شود جوجه ها انرژی زیادی را صرف کنند تا بدن خود را با محیط همسان کنند.

این امر موجب می شود جوجه ها لاغرتر شوند. همچنین در برخی موارد که جوجه ها خیلی گوشتی نیستند جوجه ها مواد انرژی زا مصرف می کنند تا این لاغر شدن در اثر نامناسب بودن محیط جبران گردد. این در حالی است که این مواد بسیار مضر هستند و از ارزش جوجه ها کم می کنند.

 

کاهش اتلاف حرارت

استفاده از سیستم گرمایشی تابشی موجب می شود اتلاف حرارت در مرغداری ها کاهش پیدا کند زیرا تعداد دفعات تهویه کاهش پیدا می کند. البته لازم به ذکر است به هیچ عنوان نباید تعداد دفعات تهویه کاهش پیدا کند.

ممکن است برخی مرغداری ها برای صرفه جویی در انرژی گرمایشی تعداد دفعات تهویه را کاهش دهند اما این افراد نباید فراموش کنند که در این صورت هزینه های بیشتری را متحمل خواهند شد زیرا سبب بیماری طیور شده و هزینه های مراقبت از آن ها و تلفات احتمالی آن ها بیشتر می شود.

 

تهویه مناسب

مالکان مرغداری ها نباید فراموش کنند هوای تازه نیز مانند آب و غذا برای رشد و بقای پرندگان گوشتی ضروری است. یکی دیگر از عوامل موثر در گوشتی بودن مرغ ها سطح آمونیاک سالن ها است.

این نوع گاز و سایر گازهای مضر در اثر تهویه نامناسب مرغداری ها به وجود می آیند. در نتیجه می توان گفت در وهله اول تهویه مناسب و در مراحل بعدی نوع ساختمان، شرایط بستر و رطوبت در حفظ سلامت مرغداری ها اثرگذار هستند.

کنترل دما بین روز و شب

کنترل دما و همچنین اختلاف دمای زیاد بین دمای روز و شب می تواند موجب بیماری هایی مانند آسیت شود. هنگامی که اختلاف دمای شب و روز زیاد است در صورتی که تغییر دما با سرعت زیادی انجام شود می تواند بسیار مشکل ساز باشد و لازم است برای جلوگیری از آسیت این کار به آسانی انجام شود.

تهویه باید بر اساس محیط مرغداری و بر حسب تعداد و وزن مرغ ها انجام شود در ضمن لازم است تهویه به گونه ای باشد که از وجود گازهایی مانند دی اکسید کربن آمونیاک و کربن مونو اکسید بیش از حد استاندارد جلوگیری به عمل آید. بنابراین وجود یک سیستم گرمایشی تابشی که بتواند تهویه مناسب سالن را فراهم کند و دمای محیط را به حد استاندارد نگه دارد ضروری است. سیستم گرمایشی تابشی وسیله ای است که در این گونه موارد بسیار رضایت بخش بوده و توانسته توجه مرغداری ها را به خود جلب کند.